Weer een huwelijk in de Heerlijkheid

Huwelijk in Café De Heerlijkheid

Artikel https://www.rodi.nl/regio/langedijk/184972/weer-een-huwelijk-in-de-heerlijkheid – Rodi Media – fotografie Ruby de Jong

OUDKARSPEL – Terug in de tijd: 1980, Langedijk viert feest. Het 900-jarig bestaan wordt uitbundig gevierd en er is vermaak voor jong en oud. Eén van de bijzondere festiviteiten is het boerenhuwelijk dat plaatsvindt in een schuur van boer Wagenaar aan de Voorburggracht. De schuur krijgt de naam De Heerlijkheid en is een groot succes. Nu, anno 2020, is dat huwelijk tussen Corina van Tuijl en Marius de Haas nog altijd boordevol liefde.

Waarom deze inleiding? Wel, afgelopen vrijdag 11 september werd er weer een huwelijk in De Heerlijkheid voltrokken, alleen dit keer in het café aan de Dorpsstraat. De familie Zegers had enorm haar best gedaan: het café annex kolfbaan was omgetoverd tot een fraaie trouwzaal. Er was van alles gedaan om zo coronaproof mogelijk te zijn. Hier werd het huwelijk voltrokken tussen onze plaatsgenoten Peter Stam en Truus Wolfswinkel. Het werd voor hen een onvergetelijke ceremonie. De trouwambtenaar van dienst Brigitte Kraan sprak warme woorden en kreeg daarbij steun van Ellen Korver, zus van de bruid, die vertelde hoe het bruidspaar door een date aan elkaar gekoppeld werd en na aanvankelijke terughoudendheid elkaar definitief vond. Best begrijpelijk, want beide echtelieden verloren immers hun eerste partner.

De muzikale omlijsting van Stephanie Kramer maakte het plaatje compleet. Haar vertolking van het lied ’Mag ik dan bij jou..’ was heel toepasselijk: “Als de lente komt en ik dan verliefd ben, mag ik dan bij jou..?” Daar waren de aanwezige familieleden en vrienden het zeker mee eens. Een feest na afloop zat er niet in als gevolg van het virus. Gelukkig kon het huwelijk dit keer wel doorgaan.

Aanvankelijk was het huwelijk al gepland op 16 mei. In maart 2022 wordt kersverse echtgenoot Peter 65 jaar en dan zal er zeker een groot feest gegeven gaan worden! Iedereen was vol lof over de wijze waarop het zaal omgebouwd was tot een zo veilig mogelijke trouwlocatie. Het Langedijker Nieuwsblad wenst Truus en Peter nog heel veel gelukkige en gezonde jaren samen toe!

Dorpsstraat 826
1724 NT Oudkarspel
heerlijkheidoudkarspel@ziggo.nl


Café De Heerlijkheid | Wij zijn geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is Café De Heerlijkheid alleen geopend voor verenigingen.

T 0226702671


Snackbar De Heerlijkheid Kip & Zo | Wij zijn geopend op donderdag van 16.00 tot 20.30 uur. Vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 20.30 uur.

T 0226702860

© Copyright 2019 | Café de Heerlijkheid